Meipoort presenteert topwijnen van de meest vooraanstaande huizen!

Van Verbunt wijnkopers zijn o.a de volgende wijnhuizen in onze winkel vertegenwoordigd:

Salentein

- bodega_salentijn.jpg- wijnlogo_salentijn.jpg- kelder-salentijn.jpg- glas_salentijn.jpg

Bodegas Salentein is in 1992 opgericht door de Nederlandse zakenman Mijndert Pon. De zeer opvallende Bodega heeft de vorm van een kruis waarin de wijnen 8 meter onder de grond in houten vaten liggen te rijpen in een ruimte die doet denken aan een amfitheater.

De wijngaarden van Bodegas Salentein liggen in het hart van de Vallei de Uco tussen de 1050 en 1700 meter boven de zeespiegel aan de voet en op de hellingen van het imposante Andesgebergte in Argentinie's grootste wijnprovincie Mendoza. De bodem bestaat er uit grof gesteente, wat een perfecte waterdrainering geeft. De nachten zijn er koel en de dagen zonnig en warm. Door de hoge ligging en bijzondere klimatologische eigenschappen is het één van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika voor kwaliteitswijnen.

De wijnen van Bodegas salentein rijpen geruime tijd op nieuwe Franse eikenvaten. Ze behoren tot de beste die Argentinië voort brengt en worden regelmatig onderscheiden tijdens internationale competities. Onder het label Salentein wordt een serie zeer hoge kwaliteitswijn uitgebracht. Hun topserie onder Salentein Primus. De wijn zit in een chique en zeer representatief geëtiketteerde fles.

Montes

- casa_montes.jpg- montes.jpg- montes_kelder.jpg- montes_wijngaard.jpg

Vina Montes werd in 1988 opgericht door vier partners, die vanaf het begin de ijzersterke ambitie hadden om uit te groeien tot het beste dat Chili op wijngebied kon presteren. En dat is gelukt. Montes winery wordt wereldwijd gezien als één van de beste en meest toonaagevende wijnhuizen en Aurelio Montes als één van de meest begenadigde en inspirerende wijnmakers. Vina Montes won reeds vele prijzen op internationale wijnconcoursen en krijgt zeer goede recensies van in de toonaangevende wijnmagazines Wine Spectator en Decanter.

Vina Montes heeft vijf wijngaarden, waarvan er drie in Curico Valley en twee in Colchagua, met een totale oppervlakte van ruim 600 hectare. Montes Premium wines is wereldwijd verkrijgbaar in 63 landen, waar zeer consequent wordt gekozen voor een selectieve distributie via de beste hotels, restaurants en wijn speciaalzaken. Montes Reserva Sauvignon blanc werd in 2004, in 2006 en in 2008 in vijf jaar tijd driemaal verkozen tot Winnaar avn onze Nationale Huiswijncopetitie! In Nederland even ongeevenaard ans uniek!

W.&J. Graham's

- casa_grahams.jpg- grahams_druiven.jpg- grahams_logo.jpg- grahams_kelder.jpg

Al bijna 200 jaar wordt Graham's port gemaakt door slechts twee families, de Graham's en de Symingtons. W&J Graham's  wordt wereldwijd door kenners beschouwd als een top producent, in het bijzonder vanwege de  opmerkelijke en uitgebalanceerde port variëteiten. Met name de hogere portkwaliteiten zoals Vintage Port en Late Bottled Vintage Port scoren in vergelijkende proeverijen zeer goed.

Daarnaast heeft Meipoort streekwijnen in haar assortiment van De Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers en van wijnboerderij 't Heekenbroek uit Drempt. De wijnbouwers werken op professionele wijze samen met gerenommeerde wijnmakers uit Duitsland en Zuid-Afrika. De afgelopen jaren hebben de Wijnbouwers met diverse witte en rode wijnen en rosé’s reeds uitstekende resultaten behaald bij de Nederlandse Wijnkeuringen.

Bewust kiezen de wijnbouwers er voor om het aantal wijnsoorten beperkt te houden. Liever enkele wijnen grondig en goed dan er niet volledig achter kunnen staan is het credo.  Al met al zijn de wijnen die gevoerd worden in zijn geheel klein genoeg om de kwaliteit van de wijnen jaar op jaar te kunnen garanderen en groot groot genoeg om een zeer ruime variëteit in karakter en smaak te kunnen bieden.

De wijnen zijn overigens voor een groot gedeelte biologisch geteeld. Hoewel dit in onze optiek een belangrijke bijdrage levert aan streekeigen, karaktervolle producten, voeren we ook wijnen die volgens het lutte raisonnée (gebruik van bestrijdingsmiddelen alleen als de natuur de wijnboer geen andere keus laat) principe gemaakt zijn. De biologische teelt staat ten dienste van de wijn, en niet omgekeerd. Einddoel zijn terroirwijnen die vaak hun pracht en praal het best aan tafel tonen.