Meipoort heeft de bonbons van Visser chocolade uit Schimmert in haar assortiment. Visser Chocolade gebruikt als eerste en enige chocolatier in Nederland duurzame cacao van Barry Callebaut die een innovatief fermentatieproces heeft doorlopen. Deze cacao uit Tanzania is erg bijzonder omdat het fermentatieproces van de bonen nauwlettend gecontroleerd wordt en daardoor het allerbeste uit de boon naar boven komt. Het gaat om een 100% natuurlijk proces dat voor cacaobonen van topkwaliteit zorgt. Uniek aan deze duurzame cacaobonen, is de bijzonder intense smaak. Deze techniek is ontwikkeld door Barry Callebaut, wereldreferentie in cacao en chocolade. Visser Chocolade laat Nederland voor het eerst kennismaken met deze onweerstaanbare chocolade.

Ook te bestellen via onze webshop!!!

Frank Visser van Visser Chocolade heeft deze keuze zorgvuldig overwogen. Hij bezocht zelf de plek waar de cacaobonen vandaan komen: de cacaoplantage van Biolands in Tanzania om er de cacaoteelt, het fermentatieproces en de samenwerking met de boeren van dichtbij te kunnen volgen. Het Biolands project begeleidt lokale cacaoboeren om duurzame en hoogkwalitatieve cacao te kweken. Ze krijgen opleiding in de cacaoteelt, ze krijgen materiaal ter beschikking gesteld en worden begeleid gedurende het hele proces. Ook op sociaal vlak wordt er hulp geboden: 21.000 boeren hebben toegang tot medische zorg en onderwijs.
 
 “Nederlanders willen genieten van eerlijke producten: van lekkers dat met respect voor mens en natuur is gemaakt. Visser Chocolade wilde graag een nieuwe en unieke cacao vinden die 100% duurzaam, 100% traceerbaar, super lekker en van topkwaliteit is. Bij Biolands in Tanzania hebben we een perfecte combinatie gevonden: traceerbaarheid, duurzaamheid, respect, biologisch, eerlijke handel  en perfecte smaak versmelten in één project. Biolands is bijzonder; de cacao en chocolade die er vandaan komt ook,” zegt Frank Visser van Visser Chocolade.  
Wat is het geheim van dit innovatief fermentatieproces van Barry Callebaut?
Het geheim van dit 100% natuurlijke en duurzame proces zit in het respecteren van de natuurlijke oogstcyclus, in combinatie met een gecontroleerd  droog- en gistingsproces.  
 
Visser Chocolade zal alleen nog deze ‘New Generation Chocolate’ met ‘Optimised fermentation’ bonen gebruiken voor de totale productie van zijn pralines, repen, stukgoed en  seizoensartikelen.
 
 www.visser-chocolade.nl